Els professors de Ciències Naturals tenim la sort de tenir desdoblaments, de manera que podem treballar amb la meitat dels alumnes durant 1 hora a la setmana.
L'altre dia vam dividir la classe en 4 parts:
1.- Durant 10-15 minuts el professor explica la circulació menor i la circulació major de la sang, dibuixant un cor amb les seves parts i indicant els 6 llocs per on passa la sang:
(1) Ventricle dret (2) Pulmons (3)Aurícula esquerra: circulació menor, on la sang deixa el CO2 als pulmons i es carrega amb O2
(4) Ventricle esquerre (5) Cèl·lules del cos (6) Aurícula dreta: circulació major, on la sang va carregada d'oxigen a totes les cèl·lules i recull d'elles el CO2 que retorna al cor per ser portada als pulmons per a la seva expulsió del cos
2.- ¿Ho han entès els nois i noies? Ara els reparteixo uns fulls amb un paper que han de representar: pulmó dret, arícula esquerra, CO2, glòbul vermell, cervell, ronyó, ventricle dret, O2, etc... i els deixo sols durant 15 minuts: cal que s'organitzin i representin la circulació de la sang. Una idea és que qui fa d'oxígen estigui fora de l 'aula, qui fa de pulmó a la porta, fent que l'aula representi l'interior del cos humà.
3.- Un cop han assajat, fan la representació i val a dir que la majoria vau ser capaços de reproduir el funcionament de la circulació perfectament.
4.- La última part consisteix a escriure un breu text explicant la circulació de la sang.
A veure si em doneu idees per seguir fent coses així.
Lloc de trobada pels que tenim curiositat i ens agrada la CIÈNCIA i la seva DIVULGACIÓ, sobretot a les aules de l'ESO. Hi trobareu activitats, pensaments, projectes, vídeos, pràctiques... sorgits del dia a dia a les classes, d'emails, de converses i d'altres formes de COMUNICACIÓ. Potser se'ns obrirà alguna porta, o ens confondrà, o ens ajudarà en el camí, o ens farà dubtar... és a dir, LA VIDA. Tu també pots aportar el que vulguis, siguis de l'espècie que siguis. twitter.com/lapomadenewton
dimarts, 29 de novembre del 2016
La circulació de la sang
Etiquetes de comentaris:
3r ESO,
Activitat,
Biologia,
Ciències Naturals,
Circulació
dilluns, 24 d’octubre del 2016
Sucre a dojo!
Aquests últims dies hem treballat en un exposició sobre la quantitat de sucre que porten alguns aliments que consumim. El sucre és necessari per al nostre organisme, sí, però una quantitat per sobre de les recomanacions de la O.M.S. no és gens saludable. I és molt fàcil passar-nos d'aquesta recomanació, sobretot si ingerim aliments com aquests:
Etiquetes de comentaris:
3r ESO,
Ciències Naturals,
Nutrició,
Sucre
diumenge, 17 d’abril del 2016
Com és de petit 1 centímetre cúbic?
Després de l'èxit del curs passat amb la iniciativa del Big Brick per comprovar com és de gran 1 metre cúbic, on els alumnes de 2n van participar activament ajudant a construir 1 metre cúbic amb tetrabrics, aquest any hem volgut continuar en aquesta línia i ens ha donat per fer mini-brics d'1 centímetre cúbic de volum per intentar fer veure com n'és de petit. Ho hem fet amb els alumnes de 3r i ens hem presentat al Videomat2016 ( www.videomat.cat ). Gràcies a tots per la vostra implicació!
I gràcies sobretot, a tots els implicats i voluntaris que van voler tenir una especial participació al vídeo: Marc, Estrella, Ruth, Selene, Albert, Paula, Leo i Xavi.
I com sempre, moltes gràcies a l'Andreu i el Francesc per la seva ajuda: thank you boys!
I gràcies sobretot, a tots els implicats i voluntaris que van voler tenir una especial participació al vídeo: Marc, Estrella, Ruth, Selene, Albert, Paula, Leo i Xavi.
I com sempre, moltes gràcies a l'Andreu i el Francesc per la seva ajuda: thank you boys!
Etiquetes de comentaris:
3-D,
3r ESO,
Matemàtiques,
vídeo,
videoMAT
Subscriure's a:
Missatges (Atom)