dilluns, 19 de novembre del 2012

Tipus de forces, la constant G i experiment de forces en equilibri

L'últim dia a classe vam parlar de diverses coses. Entre d'altres vam dir que les forces gravitatòries només es noten quan les masses dels cossos són molt grans, com per exemple passa entre la Terra i la Lluna. Tot i ser forces entre objectes molt grans, vam dir que aquestes forces es consideren dèbils. També vam dir que els físics creuen que a l'Univers només hi ha 4 tipus de forces. Ja heu trobat quines? Són "dèbils" o són "fortes"?

Una de les preguntes que van sorgir a classe va ser: "D'on surt el valor de la constant de gravitació universal (G)?". Aquesta constant l'haurem de fer servir en bastants dels problemes que farem. Algú ha trobat quin és l'origen d'aquesta G?

I finalment us deixo un experiment casolà. Necessiteu 2 escuradents, 2 forquilles i una ampolla que tingui un tap de suro on deixar recolzat un dels escuradents. Sou capaços de reproduir el que es veu a la foto?



Si ho aconsseguiu deixareu als familiars i amics que vinguin a casa aquest Nadal bocabadats. Algú s'atreveix a reproduir aquest equilibri de forces a classe?
Fins aviat!

2 comentaris:

  1. http://m.youtube.com/index?desktop_uri=%2F&gl=ES#/watch?feature=fvwrel&v=CT0H7dmOuAA

    ResponElimina
  2. Marti qe arte tienes para hacerlo!!!
    Aquí estoy cumpliendo dejando un comentario..
    viva la poma de newton jijijji

    ResponElimina