diumenge, 5 d’agost del 2018

Canvis d'energia amb el saltwater car

Vacances! Aquest any hem anat amb la família a l'illa de Gran Canària i avui hem dedicat el dia a visitar Las Palmas. Al matí hem anat al barri fundacional de Vegueta, on després de caminar una mica hem visitat el Museo Casa de Colón; gran errada si no hi haguéssim anat, com era la nostra primera intenció. Molt recomanable, l'edifici espectacular, mapes amb els seus viatges molt ben explicats i videos sobre els aparells que portaven els vaixells per orientar-se: astrolabi, regleta, noctulabi, etc... Ja farem uns altra entrada sobre això. A part, maquetes dels vaixells, reproducció de la cambra de Colón, mostres d'art precolombí, quadres de l'època... molt complert i interessant.

Hem dinat molt bé per la zona: papas arrugás, gofio, calamares saharianos... A la tarda hem passejat pel barri i pel de Triana, tot ple de botigues; entre d'altres la botiga Tiger, on no m'he pogut estar, per 6 €, de comprar un cotxe que funciona amb una solució d'aigua i sal! Com és possible?

Resulta que per aquest preu tenim una pila, amb un ànode de magnesi i un càtode d'aire. Estan separades per un paper de filtre mullat per la solució salina (en proporció 5 a 1) que fa de pont salí i activa la pila, que està connectada a una bobina que transforma l'energia química de la pila en mecànica i per uns engranatges es transmet a les rodes davanteres.

Ha costat una mica que funcionés, ja que el contacte no era bo, però al final ho hem aconsseguit. A veure qui s'anima a muntar-lo i a explicar les reaccions redox que hi tenen lloc. Jo hem posaré a investigar sobre el tema, que tinc molt rovellat el tema de l'electroquímica.


Aquí us deixo un vídeo amb el muntatge i funcionament de l'andròmina en qüestió.

Let's assemble a Salt Water Battery Car Kit

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada