dilluns, 6 d’agost del 2018

Museu Elder de Ciencia y Tecnología, Gran Canaria

A Las Palmas de Gran Canaria hi ha un museu de ciència i tecnologia molt interessant: el Museo Elder. Està situat al barri de Santa Catalina, zona nova i ben comunicada. Hi hem anat i ha superat les nostres espectatives: el que sortia a la web era poca cosa amb el que t'hi trobes un cop allà.

Només entrar et trobes un enginy que hipnotitza: la màquina de Betancourt, on pots estar mirant una bona estona com es mouen les boletes del mecanisme.


A continuació, hem trobat una exposició sobre la història de la mesura amb un munt de referències interessants que ja coneixiem i altres que no. Es parla de la diversitat de mesures a l'estat espanyol i com es van unificar les unitats.


També es fa referència a la mesura del cos humà (batecs, alçada...) així com a la informació de les etiquetes dels aliments, sent interessant la web www.midietacojea.com.


Un altre apartat té a veure amb la mesura del univers, incloent un panell dedicat a un dels experiments que més m'agraden, el de la mesura de la Terra d'Eratòstenes, fa 2300 anys.



Tambe hem trobat referències als sòlids platònics que vam fer com a activitat de Matemàtiques en relació a la primera Taula PeriòBRICa que vam construir a l'Institut Marta Mata de Montornès.


A part de totes aquestes informacions científiques, el museu inclou tasts de realitat virtual, simulacions de vol, reproduccions de naus espacilas i avions, un munt d'enigmes i jocs matemàtics, així com experiments interactius, l'actualitat científica a les Canàries amb diferents propostes d'enginyeria, biodiversitat, energies renovables (molt curiços el que s'està fent a l'illa de El Hierro)... i finalment un recull de maquetes amb creacions d'enginyeria de Agustín de Betancourt, enginyer canari que va acabar treballant per al Tzar de Rússia. A l'última planta s'hi inclou un quadre amb 100 dels científics més brillants de tots els temps en iun quader a l'estil de "L'Escola d'Atenes".


A més a més, a una de les parets externes del museu està escrita una frase ben bonica:

"El més important és no deixar de fer-se preguntes"

Caldrà tornar-hi, una visita del més interessant, on hi hem estat matí i tarda!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada